Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Cause a little bit of summer's what the whole year's all about"


Om att komma hem.

Med skratt och sällskap och komplimanger och mest:

nätter som aldrig tar slut och
en hand att hålla när åskan dånar och
snaps rakt ner i strupen och
månen röd ovanför trädtopparna och
cykla omkull på fyllan och
sjunga på en buss och
berätta hemligheter för en främling och
lära sig nya låtar utantill och
bada när solen gått ner och
kvällspromenad till havet och
diskussioner om språk i köket och
Thåström och








så tar det slut.

Ensam när åskan går
och mina tjugotre kvadrat är
outhärdliga
i hettan

hettan
Allt står still utom getingarna
Ständigt i ansiktet
Redo att sticka
Men inte att flyga iväg

Läser deckare som om de vore pekböcker
Svettas och svettas och svettas

i världens längsta bakfylla
fyllesuk tømmermænd hungover
før altid
och tar aldrig slut

och getingen som sticker
och jag som inte kan sticka
trots att det är allt jag vill

och allt som var så fantastiskt

är borta nu.




Fri vers av Kolsyra
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-05 21:25



Bookmark and Share


  Novemberrus
åh så bra, så bra.
känner igen det exakt.
2014-09-10

    Anna B
Får mig att känna den där "åh fan nu är sommarlovet snart slut"-ångesten som jag inte känt på typ fem år. Jag gillart.

Så fint skrivet.
2014-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Kolsyra