Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Brandfackla? Satir? Journalistisk? Dagbok? Ånej, då blir det prosaisk poesi om vem som kom först, ägget eller hönan - och vem kommer först i trafiken, bussen eller människan?


Inför downshifting (Fundra)

 


Något är helt fel
i våra föreställningar
om vad som är fel


gatorna är fel,
de är för gamla, smala,
hörnen för tvära
för dagens bussar

det är ju höjden
att Bussarna inte ryms!

riv husen, bygg nya hus,
bygg dem på höjden,
så ryms bussarna bättre,
fast...

bussarna - är fel!
de tar in bara två av dagens
multifunktionsbarnvagnar...

skrota bussarna!
köp nya som svarar mot
Dagens krav! de där som är

så lika som en orm, den där
biter sig i svansen, snurrar runt
i krav på krav och slingra-bulta-dansen

allt nytt är dyrt i inköp,
användning och underhåll
när vänder trenden?

När inser vi att husen,
gatorna med trottoarer
är bäst just som de är,
att bussar som ej ryms
helt enkelt är för stora?

att barnvagnarna, även de
lätt kunde rymmas med,
ja, att de kunde vara tre
om storleken fick bantas ned?

Fritt fram att kroka på
och hybrislistan så förlänga
som läsaren behagar, då
poeten måste stänga

för datorn tycker att det nog
har ordats klart, nu finns det fog
för laddning in och inte ut
resonemanget får ta slut
och mycket mer
må grumsas över, senare

Något är helt fel...

 

2014-08-06 14:15

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 867 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-08-06 13:37



Bookmark and Share


  Miley Cyrus Simp I
fick mig att le. poesi brukar ju inte va det, mest depp och smärta (och galenskap, från min sida iaf =\). så, tack. det värmer, i vargnattsmörkret <3
2023-01-02

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
jätteintressant
för lusten att skapa och förbättra vår värld åt varandra det kan väl inte vara fel ?
intressant om vi kan lokalisera gråzonen där det går fel
2016-12-13

  Ingrid Trolle
Viktiga påpekanden.
Det rivs alldeles för
mycket och hjulen
rullar alldeles för fort
mot - vad?
Mycket bra text.
2014-11-25

  Kjell Åhsberg
Visst är det så. Den så kallade utvecklingen tvingar ofta på oss lagar och saker helt feldimensionerade. Att riva är inte alltid rätt, eller lätt. Att anpassa till gällande förhållanden vore mycket bättre.

Fin text med budskap.
2014-11-21

    ej medlem längre
fin poetisk essä (om man får komma med förslag på kategori att stoppa texten i)
2014-08-14

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, de flesta proportioner sitter i våra huvuden, att ratta in rätt innan vi ger oss i kast med sinnevärlden... Men tänk om gatorna verkligen vill bli bredare - och husen faktiskt vill bli högre?! Då är det lika bra att hjälpa dem, och försöka slå två flugor i en smäll ;-)
2014-08-09

  Staffan Nilsson
Vackert filosofisk!
Är det världen det är fel på eller är det vårt sätt att närma oss den som det är fel på?
Så mycket filosofi utan konstiga ord!

2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP