Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikens ro

Det är morgon i viken
solen tänder sitt ljus
mot en sten vid brynet
hörs vågornas brus
det doftar behagligt
från en nyslagen äng
och fåglarnas sång
ger en härlig refräng

Det är härligt att leva
och få njuta en stund
bara finnas i nuet
om ens för en sekund

Det är stilla i viken
dagen slumrar en stund
som en spegel är vattnet
där en båt går på grund
solen sveper sin stråle
stänker glitter i sjön
vinden spelar behagligt
genom björkar och lönn

Det är härligt att leva
och få njuta en stund
bara finnas i nuet
om ens för en sekund

Det är skymning i viken
solen sänker sig ner
stjärnor tänds på himlen
när förvandlingen sker
vattenbrynet är vackert
kvällningen går till ro
älvor dansar över sundet
mot horisontens bro

Det är härligt att leva
och få njuta en stund
bara finnas i nuet
om ens för en sekund

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 444 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-07 22:12



Bookmark and Share


  Connie
En helt underbar ljuvlig och rogivande text!
2014-08-11

  ResenärGenomLivet VIP
Så underbart ljuvligt skrivet...man känner lugnet...vacker bild också...
2014-08-11

  Lena K Nilsson VIP
Så fint!
2014-08-08

    ej medlem längre
En underbart mjuk och stilla stund.
2014-08-08

  Lars Hedlin
Så vackert!
2014-08-08

  agneta pichler
lugnande text
som ger inre bilder

jätte vackert
2014-08-08

  anits VIP
Så fint skaldat, njutbar läsning.
2014-08-08

  Eva Helene VIP
Läser och njuter - att få vara här en stund!
2014-08-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Friden lägger
sig över oss
läsare så gott
så fort Dina ord
oss har nått!
2014-08-08

  Eliza-69
Jättehärlig fint..
2014-08-08

    ej medlem längre
Återigen en skön naturdikt från dig. Kan inte annat än bokmärka den förträffliga text.
2014-08-07

  louisegirl
Ljuvligt!

Riktigt känner
hur rogivande det är...
2014-08-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO