Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnet det glittrar och du, du är allt.

Jag är svartvit i natt.

Vattnet det glittrar mellan Slussen och Gamla Stan
Jag kommer aldrig att gifta mig igen
Är redan gift med Stockholm

med neonskyltarna vid Södermalmstorg
med Strandvägens tystnad
med Götgatans leenden i mars
med Sankt Eriksgatans skivbutiker
med Sveavägens långa trottoar

Och alla jag älskar
hatar jag ibland

Dig hatar jag om vintern
När tygskorna blir blöta
Jackan ständigt för kall
Allt är fult och grått

Utom svanarna vid Strömkajen

Alltid vackra

Som Stadshuset och Söders siluett i månskenet och utsikten från Västerbron

Jag är svartvit i natt

Allt eller inget

Nu när jag måste välja

Är du allt.




Fri vers av Kolsyra
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-07 00:59



Bookmark and Share


    Shush
fin. målande. jag gillar dikter om städer och känslorna de framkallar.
2014-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Kolsyra