Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evolution

Värme och torka
trettio grader
olidlig hetta
naturligt fenomen
torrlagda sjöar
gulnad växtlighet
naturen mår illa
av solens sken

Blixtrande estrad
himmelen lyser
mullrande ljudbild
skogarna brinner
eldslågor springer
milsvida omkring
en naturkatastrof
växter försvinner

Regn från himlen
bejublade droppar
fyllda blir älvar
och vattendrag
rök över nejden
ånga i luften
eldslågor slocknar
vinden blir svag

Livet utplånat
förändrad existens
svart är jorden
ja nästan död
stilla är terrängen
uppvaknandets tid
sol mellan molnen
kärlekens glöd

Fåglarna kvittar
ängarna spirar
blommorna doftar
kring buskar och snår
träden får knoppar
och nya grenar
nytt blir livet
i evolutionens spår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1295 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2014-08-11 18:59



Bookmark and Share


  Maria T
Efter förödelse och död spirar åter liv
2014-08-16

  Ljusletaren
Underbar beskrivning av denna stora skogsbrand. Underbart att du tar med om att livet åter vänder/ kram
2014-08-14

  ResenärGenomLivet VIP
Det är så fantastiskt att naturen kan komma igen efter förödelsen...mycket fint beskrivet...
2014-08-13

  Eliza-69
Som vanligt så vackert skrivet
2014-08-13

    Mia Sedvall
Så rätt och sant.
Bra skaldat!
2014-08-13

  anits VIP
Starkt och mycket tankeväckande skaldat!
2014-08-12

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-08-12

  Lars Hedlin
Mycket bra framställt!
2014-08-12

    Dan Myrbeck
De korta glimtarna
belyser bra!
2014-08-12

    ej medlem längre
Underbart flöde, berörande bra skrivet.
2014-08-12

  Anoo Niskanen VIP
Fantastisk rytm!
2014-08-12

  Bo Himmelsbåge
En viktig "brandfackla" mot miljöförstöringen...!!!

Jorden o Luften brinner
växter o djur försvinner
Vårt Eviga Hopp
dock består
det kommer
det kommer
en Vår...

Sparas i Hoppets
kapell!
2014-08-12

  Yrre VIP
Underbart stort detta, bra och relevanta rim, tycker om! ( ja fast inte den där skogsbranden då..alltså, tycker om eller ja, du förstår vad jag menar ) :D
2014-08-12

    ej medlem längre
Det bor mycket kraft i din fina text..
2014-08-12

  agneta pichler
ja.. balansen i evolutionens spår
väldigt bra diktat




2014-08-12

    Birgersdotter VIP
Gripande och samtidigt vacker
2014-08-12

  Carina Bendix
Åh, vad vackert skrivet.:)
2014-08-11

  Chawa VIP
Ja naturen har oövervinnerlig vilja att återhämta sig... drivkraften vill balans... Fin övergång från mörker till ljus!
2014-08-11

  Palett
Vacker poesi om evolutionen !
2014-08-11

  louisegirl
Mycket fint skrivet, vännen!
2014-08-11

    ej medlem längre
Fint skrivet om naturens lag, bokmärke!
2014-08-11

    ej medlem längre
Gripande vacker text.
2014-08-11

  Maj-Lis VIP
Så fint du skrivit
2014-08-11

    ej medlem längre
Fint diktat!
2014-08-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO