Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En drömraga, Foto och redigering: Nanna X.


Vita giraffer

 

Gick en kurs på folkhögskolan

där stod vännen jämte polarn

skapande skulpturgiraffer

hål i magen och agraffer

 

Tog en fika efter maten

men jag flyttade på faten 

gjorde plats för journalisten

fast han var en dryg och trist en

 

Snart var bordet fullt av gäster

dom var där på solsemester

under väntandet på färjan

snackade dom värsta sörjan

 

En av danskarna, en Kersti

kaffe- liksom skvallertörstig

hävdade med stor bestämdhet

fakta som fick kinden brännhet

 

Att hon levt ihop med mitt ex

redan innan han var mitt kex

kände till hans egenheter

skrattade åt hans trumpeter

 

Jag gick till försvar för exet

han var ändå reko, kexet

fast han hade sina brister

sina finter, sina lister

 

När vi väntade på färjan

sa jag: ta det nu från början

då blev lögnen uppenbarad

jag var glad jag hade svarat

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 314 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-08 09:26



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Snyggt med alla bitar som faller så fint på plats, nästan matematiskt fulländade verser, roliga rim och väldigt egen story.
2014-08-10

  J-M
Gillas!
2014-08-10

  TrollTörnTrappan VIP
Faten byter plats liksom rollerna hos vilka som omgärdar dig...?

Och färjan får både en och två gånger sitt ö-rjan-rim!!

F.ö. hade jag gärna sett mer av de vackra girafferna...
2014-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X