Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför?

Fåglar, fåglar
Varför flyr ni inte?
när världen brinner
och åskan låter
Mödrar, mödrar
Varför förstår ni inte
tvillingsjälars sorg
när de bittert gråter

Advokater, advokater
Varför dömer ni inte?
den verkliga skurken
och släpper fången fri
kräftor, kräftor
Varför lockar ni alltid?
till spritens ångor
och mänsklig tragedi

Bröder, bröder
Varför tar ni alltid plats?
och inte känner själen
i era systrars ord
Borgare, borgare
Varför bjuder ni aldrig?
den fattige handen
eller ert dukade bord

Chefer, chefer
Varför agerar ni själva?
och döljer andras tankar
bakom stolthetens mur
Politiker, politiker
Varför tror ni sällan?
på andras förslag
eller samarbeten i dur

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 416 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-08-13 21:43



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja, varför? Fint formulerar du sådana frågor som många av oss ställer.
2014-08-18

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda frågeställningar.
2014-08-14

  Lars Hedlin
Får en att tänka till!
2014-08-14

    ej medlem längre
Dina frågor fångar känslor och föder tankar.
2014-08-14

  Anya VIP
Intressanta frågeställningar...och de flesta är nog tyvärr inte möjliga att svara på.
2014-08-14

  louisegirl
Tänkvärda frågor..
Mycket fint och bra skaldat!
2014-08-14

  aol
Innerlig skrift med djup och känsla
2014-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Ja, varför?
Svar önskas!
2014-08-14

    ej medlem längre
Tänkvärda och väldigt fint skrivna ord av dig..
2014-08-14

  anits VIP
Många bra frågor och mycket tänkvärda!
2014-08-14

    ej medlem längre
En synnerligen välskriven text där frågorna bär en stor och viktig betydelse.
2014-08-13

  Palett
Intressanta och viktiga frågeställningar i din text !
2014-08-13

  ResenärGenomLivet VIP
Bra frågor...tänkvärda...
2014-08-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO