Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under blå baldakin

Ser stjärnorna blinka
från blå baldakin
tusentals av dem
skrider fram i natten
en sång för de döda
från kören där ovan
en skön formation
likt porlande vatten

Ser stjärnorna spela
och hör deras ångest
för det som förspills
under blå baldakin
de toner som omger
är fyllda av tillit
poetiska tankar
för blommor och bin

Ser stjärnornas iver
där färga kupolen
en bild med nyanser
för kärlek och frid
från blå baldakin
de sprider sin aura
budskapet till världen
och frihetens tid

Ser stjärnorna tindra
från blå baldakin
ger skimmer i rymden
till ljuvligt behag
ett vakande öga
för livet på jorden
så njutbart för själen
när natt blir till dag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 411 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-15 09:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert om stjärnhimlen...ger ett sådant lugn...
2014-08-18

  Eva Helene VIP
Vackert och trösterikt!
2014-08-18

  Lars Hedlin
Verkligen vackert!
2014-08-16

    ej medlem längre
Fint skimmer i din dikt.
2014-08-15

  anits VIP
Underbar poesi, målande vackert skaldat!
2014-08-15

    ej medlem längre
Verkligen en fin dikt. Gillar hur du återkommer med användningen av ordet blå baldakin.
2014-08-15

    ej medlem längre
Underbart skriven text med känsla och inlevelse
2014-08-15

  Bo Himmelsbåge
En underbart stjärnglans
från blå baldakin
den lyser så gott
den klingar så fin
Den ger mig ett hopp
i nattens chimär
jag ser på himlen
och känner mig kär
2014-08-15

  Connie
Jag har stjärnor i fickan, vilken ljuvlig underbar text!
2014-08-15

    ej medlem längre
En text som skimrar ikapp med stjärnorna.
2014-08-15

  louisegirl
Underbart vackert skrivet!
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO