Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnets drottning

Träder fram ur molnen
i ett stillsamt regn
håller sitt anförande
över strandens barriär
mjuka formationer
dropparna får till
i ett stilla ögonblick
ur en magisk sfär

Vilar över jorden
torrlagd som den blivit
skänker av sin kärlek
glädjespridande droppar
drottningen av regnet
ger av sina tankar
morgonen får näring
liv till ängens knoppar

Breder sin skugga
över jord som växer
frö till evigheten
liv som glädje bringar
drottningen av regnet
ger av det hon har
droppar söker ytor
sprider sig som ringar

Solens strålar sköra
för hon gärna bort
vatten över jorden
får hon alltid till
regnets fagra mö
ger kärlek till livet
i sköna vardagsvågor
det man gärna vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 609 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-11-04 06:11



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar hyllning till regnet= livet!
Vacker poesi
2014-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar poesi och ode till Regnets drottning.
2014-11-10

  Connie
Underbart vackert!
2014-11-06

    ej medlem längre
Så vackert om regnet, som vi inte kan vara utan.
2014-11-05

    prima donna
som mjuka, vackra vågor mot strandkanten är denna fina hyllning
2014-11-05

    ej medlem längre
Vilken underbar hyllning till det viktigaste som finns på jorden, vattnet. Utan vatten inget liv. Att du sedan gör detta till poesi är mästerligt.
2014-11-04

  Bo Himmelsbåge
En fin o glittrande regndroppspoesi...!
2014-11-04

  Lars Hedlin
Gillar den här väldigt mycket! ;)
2014-11-04

    Birgersdotter VIP
Vackert och poetiskt.Bravo.
2014-11-04

    ej medlem längre
Poesi som lyfter.
2014-11-04

  Palett
Dina tankar om regn har du klätt i ord i en vacker poetisk text !
2014-11-04

  louisegirl
Tycker mycket om
2014-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Vacker hyllning till Regnets drottning.
Inget vatten - inget liv.
2014-11-04

  Ljusletaren
Denna dikt gillade jag verkligen och mycket dessutom/ kram
2014-11-04

  Yrre VIP
Mjuk och vacker denna. Regn kan vara så vilsamt!
2014-11-04

  Angel of love
Ja även regnet får du till att bli vackert.
Underbar text.
2014-11-04

  Ingrid Trolle
Till och med regnet
kan du få vackert
och fruktbart.
Skickligt skaldat
2014-11-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO