Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ångestens pris


Tidig morgon

Tidig morgon
klockan är 04.13
kan inte sova
ångesten väller över mig
som en tjock och kletig massa

kväver mig sakta men säkert
paniken kommer krypandes
längs med ryggraden
som stora svarta spindlar
ludna och äckliga...

vem försöker jag lura?
jag visar ett leende ansikte utåt
men min själ är svart och ihålig
jag, den alltid glada med en dräpande
replik på min tunga

jag håller på att förgås
sakta, sakta dör jag inombords
för att jag ständigt i mitt oförnuft
ger ut av mig själv till alla andra
och glömmer bort mig själv...

men varför lär du dig aldrig,
kanske du undrar...
och jag blir bara tyst och säger inget
för jag vet inte svaret
kanske får jag aldrig veta...







Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-08-15 05:24



Bookmark and Share


  Änglaögon
Fint poetat.
2014-08-15

    ej medlem längre
Oj,vilken text! Beskriver på pricken hur det känns när själen stormvärker och livet river på huden. Starkt.
2014-08-15

  edithheidi
Jag älskar liknelsen med spindlarna. Texten lever ett eget liv!
2014-08-15

    ej medlem längre
gripande text!
2014-08-15

    ej medlem längre
Bra och starkt skrivet. Orden känns väl igen. Kram!
2014-08-15

  Angel of love
Stark och berörande text du skriver.
Kram
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP