Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens kors

Det finns ett foto
på väggen hänger det
en svartvit bild
så fylld med minnen
hon var en stjärna
på en scen någonstans
nu är hon inget
men fyller mina sinnen

Det finns ett notblad
en melodi utan ackord
trummorna som dånar
och ger kärleken ljus
barnet som är sökare
och den gyllene regeln
stenen som krossats
till timglasets grus

Det finns ett rum
i hjärtat är det beläget
en stulen blomsteräng
och stjärnor som blinkar
blommornas dofter
sprider sig med vindarna
flickan på kullen
hon ler där och vinkar

Det finns en landsväg
och en grabb som tog den
han gjorde den till sin
där under månens sken
hon tog hans hand
och de vandrade länge
nu finns den platsen
där vid minnenas sten

Det finns en soluppgång
i ett land långt borta
ett kors på kyrkogården
och kärlekens fundament
där vilar minnena
i asken av sammet
när gryningen sjunger
står porten på glänt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 484 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-08-25 16:34



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och gripande skaldat, en dikt som berör!
2014-08-26

  Lars Hedlin
Så fint framfört!
2014-08-26

  Eva Helene VIP
Vackert och med en vemodig ton som rör vid mitt hjärta.
2014-08-26

  Carina Bendix
Väldigt vackert skrivet.
2014-08-25

    ej medlem längre
Poesi som har mycket hög klass och skrivet med stor känsla
2014-08-25

    ej medlem längre
Underbart fint..
2014-08-25

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint diktat...
2014-08-25

    ej medlem längre
Mycket fina poetiska bilder!

2014-08-25

  Marita Ohlquist VIP
Underbart vacker text!
Läste med välbehag.
2014-08-25

  aol
Så vackert skaldat
2014-08-25

  Marianne Räf
Roligt å vandra bland orden i dina
strofer. Behagas av deras skönhet!
2014-08-25

  Sofhia Wirström
vackert skrivet
varenda rad
njuter jag utav
när jag läser din text
2014-08-25

  louisegirl
Så underbart vackert!
2014-08-25

    ej medlem längre
Njuter varje bokstav av denna underbara text.
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO