Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BEFRIANDE ORD

Det var länge sedan
jag skrev
Det har liksom inte
blivit av

Sommarens hetta
får min tanke att
stänga sig inne i
den svala
                      k
                            ä
                                  l
                                      l
                                            a
                                                 r
                                                     e
                                                           n
Den vill inte komma ut

Jobbar
          och badar
Äter
          och sover
Så rullar det på dag efter dag
                Sitter mest bakom
                          stängd persienn

Luften     d     a    ll       r    a       r
              men jag vill ha
                                             svalt


Fuktigt
               och tungt
            så att en sträng
      bara brast
                              på min gitarr
        stod
där            den i           ställ
                                sitt
               i mitt vardags
                                           r
                                    u
                             m

PJONG!!

Den bara gav upp

Jag skriver trots allt
det gör jag
för när tempen inte är
riktigt så hög
då kommer orden
som vart i karantän
dom vill bara ut i det fria
Det känns så skönt att
få dom befria
                                  g
Dom for i         ä
                       v
likt sommarens svalor
          Dom var nyss här
             nu är dom borta
              som en kvinnas
            klingande skratt
  när vi en midsommar
           lekte tafatt
          också borta
ensam i min natt

Känns som jag går här
och väntar på förlösning
när jag spelar på fem strängar

Tillvaron har hamnat
litegrann på   s        i         k
                                n         s         a
                                                            n
Jag        och sjunger
        ber
Vad är det på gång här
                             som jag inte förstår?
         När blir en förlossning?
   Herre visa din plan!

Medans jag väntar
på svalare dagar
befriar jag ord
ifrån fångenskap
                 g               iväg bara
           y                    bli välsignelser
      l                          dit ni till sist
F                               ämnar falla ner

Först ifrån Karlshamn
sen Blekinge och Sverige
och ut till jordens yttersta band




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-19 22:06



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så läckert, verkligen befriande och inspirerande!
2014-08-24

  Connie
Mycket intressant i både ord och design av text!
2014-08-24

  Federico Romano
Intessante..
2014-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar