Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djuret

Du, din lilla Jimmie råtta
Mig ska du inte på spotta

När du var trygg och säker utan möda
Fick min mor mig i krig föda

När det var jul fick du julklappar
Men samtidigt såg jag bara blod droppar

När du var trygg hemma i Bromölla
Fick de min far i fängelset hålla

Hans brott var demokrati och medmänsklighet
Ditt brott är smuts, ignorans och fulhet,

Ser du inte barnen i Syrien lida?
Har du inget hjärta din lilla ödla

Du ser bomber över Israel och Gaza
Men säger det är invandringen vi ska fasa

Vi ska hjälpa de på plats är din slogan
Jag säger du är helt borta lilla ödlan




Bunden vers av hägring
Läst 205 gånger
Publicerad 2014-08-21 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hägring