Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVER GÖMDA KANTARELLER

Fågelsången
tystnat
året vänt mot höst

Tid för mognad
markens blommor
givit frukt

Skogens gåvor
bär och svamp
väntar den som söker

Höstens vindar
ruskar träden
marken täcks av löv

Över gömda kantareller
lövens matta
ligger gul

Ifrån träden
daggens droppar
frigör sig

Faller
givmilt släcker
markens törst

Sommarnattens
ljusa kvällar
ett minne blott

Kvällen
tidigt mörknar
svartare blir natten

Vinterns täcke
snart har lagt sig
över skog och mark




Fri vers av Palett
Läst 830 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-08-22 17:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker mycket om!
2014-09-13

    ej medlem längre
Tack för en underbar höstpromenad!
2014-09-12

  WyS VIP
Vill höra den läsas högt...fin stämning!
2014-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Lysande text om hösten.
2014-09-04

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om hösten färgsprakande täcke o markens gyllene guld!
2014-08-31

  Chawa VIP
Jag känner alla dofter ifrån kantarellskogen genom orden! Med vackra färger har du målat naturpoesi för alla sinnen med din mjuka ordpensel..!
2014-08-25

  ULJO
Härlig text
2014-08-25

    Monica Kvist VIP
Du målar som alltid så vackert med ord.
2014-08-24

  Alva Johnsson VIP

Du lotsar oss in i höstens mognad,
varsamt och vackert med Dina ord.
2014-08-24

  Gabrielle Laurèntzen
Ett härligt lugn vilar i denna underbara höstmålning...

Vackert!
2014-08-23

  Lars Hedlin
VAckert framfört!
2014-08-23

  Eva Helene VIP
Du tar oss med på försiktiga steg in mot höstens stigar. Fint!
2014-08-23

  aol
En så skön text att vila i,
2014-08-23

  louisegirl
Fint om övergången till höst..
2014-08-22

  ULJO
Fint om tidens gång
2014-08-22

  Kattfot
Sommarnattens ljusa kvällar, ett minne blott. Vemodig över tidens gång trots skogens gåvor och inte minst de "gömda kantarellerna" Vackert diktat!
2014-08-22

  lodjuret/seglare VIP
Skön och stillsam text. Bra med korta verser och tomrum mellan för eftertanke och mjuk avrundning. Tvenne korgar med bär o svamp förtjänte den.
2014-08-22

  ResenärGenomLivet VIP
Så går året sin gilla gång...fint skrivet...
2014-08-22

    ej medlem längre
Fint sammanfattat om sommar som går över i höst.
2014-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett