Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insekten

Det är nedsläckt inuti lägenheten,
förutom på skärmen,
över diskbänken,
och inne på toaletten,
där något far runt ibland kakelplattor,
inlockat igenom ett öppet fönster.
Andra har dött där innan,
på golvet under handfatet,
söndertrampade,
nersnurrade,
eller indragna i påsar.
Ser så vilsen ut,
spretig och skör,
men genomsvettigheten i din frihetstörst aktiverar min apatiska kväll.
Du är insekt jag är människa men jag känner ett släktskap,
så hämtar ett glas ifrån diskstället,
fast du kan inte lita på mej,
jag fångar dej mot din vilja,
släpper ut dej i det vilda igen.
Vrider om,
nu är här inte lika väggar 4.







Fri vers av nånja
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-23 14:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Man känner sig så snäll när man hjälper en spindel eller harkrank (dagslända) ut. Fint fångar du en sådan stund. Gillar texten!!!
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

nånja