Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomen


Till pappa

Det sägs att barndommen är starten på allt, det sägs att det är det som definierar dig livet ut. Såren, ärren, tårarna, lyckan allt det där kommer definiera dig. Du förstörde min barndom med dina elaka ord, med dina slag, med dina hot, du fick mig känna mig så liten och betydelselös.
Jag vet att det inte var ditt fel, att du är sjuk att du också har ärr från din barndom som definierat och påverkat dig. Jag vet att du inte är ond, att du alltid velat väl, att du alltid trott att pengar ska lösa allt men du förstörde mig.
Varje gång någon påminner om de dåliga sidorna av dig gör det ont, varje gång någon närmar sig våldsamt får jag en tillbaka blick i det som var.
Det värsta är nog att jag inte vet om jag älskar dig för att jag vill eller för att jag måste.




Fri vers av Jagbarafinns
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-24 05:05



Bookmark and Share


    jordmatt
fint skrivet!
Du skriver bra, det känns, tilltalet - att läsaren blir din pappa i "du". Så vi är tre: Du som skriver, ett dubbel Du - din pappa och mig - när jag läser.
Jag läser om barnets lojalitet som sträker sig långt för att förstå den som skulle ha gett trygghet men var upphov till svår smärta och senskadorna.
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Jagbarafinns