Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utdrag ur dikten "el raval". rekommenderad läsning idag. trodde då att det var ordbajs men kan idag känna någon slags stolthet över betraktelserna i ryggraden.


prostitution.


*

i nästa kvarter syns ett modellämne
(bland flera)
i mångas ögon docka
som valt att bli stor
sänghimmelen är för liten
behovet för brutalt
tröjklänning med paljett
knappt värd att kallas fullständig
klädsel
tondöva ögon

och det är ett under att hon inte
kollapsar
totalt

med sådana skor

kanske håller
hanpåläggningen
kvar henne
den karthållande,
rödbrände turisten
som knivskär hennes frihet
med ett fast tag

därefter försvinner
det omaka paret
bakom en låst hotelldörr
efteråt räknar hon ömt
sina euro
där hon står några meter
ifrån mig.

*




Fri vers (Fri form) av C.Degerfeldt
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-25 10:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så starkt framfört!
2014-08-26
  > Nästa text
< Föregående

C.Degerfeldt
C.Degerfeldt