Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur författarens arkiv. Ung karljohanssvamp väntar dig i skogens dunkel!


SENSOMMAR

Sommarn är snart över
ännu en vecka,
sedan börjar september
sommarens alla essenser,
endast ett vackert minne
eteriska dofter
jasmin, clematis, orkidér,
idag doftar det ännu av slaget gräs.
Det började regna i morse,
hoppas att det inte blir evigt regnande
då blir människan ledsen, orörlig
Till en början kom ett strilande regn
Morgonen var cendré,
solen höll sig gömd bakom tunga gråa moln
Jag blev attraherad av poesi
hade inte alls varit någon arbetsmyra
och skrivit poem under hela sommarn
endast av och still ett poem
men nu ville jag beskriva
denna morgons anletsdrag
Det blev inget epos
några ord räckte
under en sådan grå gryning!
Ingen kan känna sig skadeglad idag!

Snart hägrar höstfärger,
jag förbereder mig i mina tankar
redan till skogens dunkel
plocka hösten svampskörd!
Regn och värme bådar gott,
skogsfolket,
soppgubbar och trattkvinns
vaknar till slut ur sin slummer!
Sommarns klimax,
uppfyllelse av skörden är här.

© Heikki Hellman 2014-08-25




Prosa av Heikki Hellman
Läst 306 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-25 16:40



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
tack
till denna underbara doftande bild
2014-09-07

  Minkki VIP
rätt så - en framåtblick i det grå! :)
2014-09-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nu är det dags att skörda av allt det goda naturen bjuder på...
2014-08-25

    ej medlem längre
Ja det är ett väldigt regnande, men det behövs kanske så det blir grundvatten för i vinter.
Fint beskriven höstupplevelse!
2014-08-25

    ej medlem längre
Får alltid lust att gå ut på upptäcksfärd när jag läser Dina ömsinta naturskildringar! Skyfallen avlöser varandra här i skrivandets stund, ändå, med bra stövlar och trygga jackan faller skogen väl in på ens vandringsiver.

2014-08-25

  Sofhia Wirström
att leva i nuet
det är bra
det är påminnelsen
vi alla behöver
nu när hösten knackar på
2014-08-25

  aol
Lever själv i nuet, men bra skrivet vännen du tänker framåt vad som komma skall,
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman