Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berget - en drömraga

 

Körde bussen uppför berget

höstnatur med varma färger

vandra nedåt fick vi sedan

bära barnen genom skrevan

när vi kom till byn därunder

var det vinter, blixt och dunder

halkan var en farlig faktor

vi fick skjuts utav en traktor

 

Åter stod jag där på berget

det var sommar nu i Sverige

nu var moster där med barnen

och den röde fale hanen

som så gärna ville glida

undan eller vid min sida

moster hade smörgåstårta

som hon packade i åtta

lådor för att kunna frakta

upp till utsiktsplatsen, sakta

gick jag stigen upp mot kullen

tårtan den blev mjuk som mullen

gled ur lådan, föll i skrevan

moster fick gå efter sedan

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 242 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-27 09:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Hur du rimmar berget med Sverige finner jag mest genialiskt här. Även tårta på åtta gillas!

(Denna påminner mig mer än annars om mina egna drömmar... i all sin bergsskrevande promenad mellan årstider.)
2014-08-27

  Ingela Svenson VIP
Dom dyker upp titt som tätt, dom röda fålarna, opålitliga men ändå trogna! Är det inte märkligt!
2014-08-27

  Wallpaper punch
finns många olika skrevor, röda fålar kan heta fuxar, om än fala
2014-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X