Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8/8


I Karlskrona I - en drömraga

 

Fyra käcka pedagoger

Monica och jag och Roger

och så hon den glada, unga

skulle föreställa kungar

ifrån stormaktstidens världsbild

själv var jag väl ingen särskild

rollgestalt men ändå spelkåt

så vi åkte med en sen båt

till Karlskrona för att skapa

gatukonst och gammal drapa

smink och karolinerhattar

blågul jacka, ja ni fattar

 

Stormaktskamp i kring en parkbänk

med nåt kroppsligt slags monarktänk

övergick i lek och drama

fast idéerna var lama

och lokalen fick väl duga

jordgolv i en gammal stuga

uti skåpet stod soldaten

lille färgglade krabaten

lekte lite gömma nyckel

sedan hände inte mycket

jag fick gå och hämta stolar

genom duschen på en skola

tog sen rulltrappan till Konsum

omvägen var ganska långsam

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-28 09:09



Bookmark and Share


    hippsomhapp Hepp
Mycket snyggt byggt! Stående ovationer!
2014-09-01

  TrollTörnTrappan VIP
Anfäkta och anamma!! så distinkt och flödande... i ett stilfullt, leksamt jordstamp!

Särskild och världsbild kan jag märkligt nog ej minnas mig sett rimmade nånstans förut...? Med flera utsökta exempel, även den sista utflykten, i ditt esse!
2014-08-29

    Lars Gullberg


Du är säregen
Och ju mer man läser av dej
känns det som att lära känna dej
på något sätt
Känns som det är du i dikten
och det är riktigt underhållande

Lars
2014-08-28

  Nanna X
jo det tror jag nog Annika. jag har själv jobbat där ; ).
2014-08-28

  Annika Persson
Karlskrona är en mycket vacker stad vid havet med Örlogsflottan. Stadscentrum med Stortorget på Trossö. På Stumholmen låg flottan en gång i tiden, men är idag ett marint museum. 1998 kom staden med på FN's världsarvslista som örlogsstaden Karlskrona. Är denna stad verkligen lämpad för dylika stollekar?
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X