Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett par vandrar ut på en brygga en sommar.


På Bryggan En Sommar

Solen gassar och vassen växer tätt.
Vågorna kluckar mot en ranglig brygga.
Smörblommorna bildar en naturlig bukett.
Tillsammans med ängsbräsman, växer de snygga.

Gärdet färgas gult långt före hösten.
Strålar skiner och värmer upp ängen.
Hon ljuder en sång i mjukaste rösten.
och sjunger behagligt refrängen.

Staplande ut på bryggan med spänning.
Hållande min hand trippar hon i mitt spår.
Klädd i lätta skor och sommarklänning,
ler hon med uppsatta flätor i hår.

På bryggans kant slår vi oss ned.
Vilar våra fötter i rofyllt andetag.
Vänder mig, och hon lägger huvet på sned.
"Du måste veta hur vacker du är idag."




Bunden vers (Rim) av Tobias Haglund
Läst 584 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-28 19:27



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En lätt o skir sommarfräch dikt
som väcker nostalgikänslor efter
den sommar som var...!
2014-09-05

    nånja
snygg landskapsmålning.
2014-09-05

    ej medlem längre
Varm o fin!
2014-08-31

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-08-29

  Glitr
Men fint! Sista strofen är bara bäst - så självklar i sin enkelhet.
2014-08-28

    AgnesKenshin
vad bra att inte endast sorgsna dikter skrivs!
2014-08-28

  Coldasice VIP
Otroligt vackert!!
2014-08-28

  Eliza-69
Så ömt o vackert..
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Haglund
Tobias Haglund