Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kejsaren och djuren - en drömraga

 

Kejsaren slumrade överst i trappan

utmattad oljig och blodig som attan

jag sökte erbjuda skjuts i en jutesäck

dock var den säcken för trång för en kejsarhäck

drog honom sakta ner medan han svällde 

när han kom ner var det duscha som gällde

kunde jag lägga karln i tvättomaten

den som var inrymd på fel sida gatan?

 

Dockor blev tvättade där i maskinen

när dom kom ut var frisyren en fin en

nykrusat utvuxet hår ifrån skalpen

men det var nog inte något som hjalp en

levande kejsare som måste andas

kunde väl knappast med tvättmedel blandas

jag blev så sömnig av dessa problem

gick nu och la mig men vaknade sen

 

Mostrarnas hundar som sprang genom rummet

systern kom efter i grynings-skummet

måste vi ut nu och passa på djuren

som skulle fraktas  till kullen med buren

 

Utom två hundar som sprang där och skällde

fanns där ett bältdjur med bälte som gällde

lejon med koppel befäst över bringan

gick väl att snacka med, inte att tvinga

ledde Kung Katt på en tur uppför gatan

sade att bussen var stilig som satan

aha, sade katten, en större slags bil?

jag nickade vänligt och log så servilt

 

När vi kom tillbaka var gatan helt smockad

mostrar och fastrar som stod där och locka

alla slags djuren till bilen och bussen

verkade som jag fick undslippa skjutsen

morgonens sovstund var ändå förlorad

kände mig utnyttjad och lite sårad




Bunden vers av Nanna X
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-29 08:12



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Oj, här händer allt på en gång, kjejsarr och hundar katter och allsköns fastrar och mostrar! Men vad vill de?
2014-09-08

    med viss svårighet!
om det är från en dröm: märkligt att somna och vakna i drömmen... det blir dröm i drömmen nästan. tusen och en natt? (en av mina stora läsupplevelser, i unga år - säkert en barnifierad variant men ändock. nåväl, ett sidospår)
2014-08-31

  lodjuret/seglare VIP

2014-08-30

  TrollTörnTrappan VIP
Låter sammantaget som en himla rolig tupplur... Rymmer en halv fabel såväl som smått groteska inslag. Lyckade beskrivningar av tvättomat och vad buss är för något!!
2014-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X