Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För sent

Jag sökte efter kärleken
på en vanlig promenad
längs vidsträckta ängar
i gränslandet till skogen
jag letade bland borden
vid festens glada skratt
där musiken gav glädje
en vanlig kväll på krogen

Jag sökte efter kärleken
vid vågornas briljans
där solblekta segel
sågs glida in mot land
jag lyssnade så njutfullt
när snäckorna spelade
och vinden gav en känsla
av en silkeslen hand

Jag sökte efter kärleken
då natthimlen log
och stjärnorna glimmade
och höll mig vaken
jag plirade med ögonen
och sökte en blick
där måsarna svävade
så fridfullt över taken

Jag sökte efter kärleken
där tågen kommer och går
en spårbunden resa
med hopp om kärlekens lön
jag letade längs hyllorna
på skrifternas bibliotek
och läste så trösterikt
kärlekens heliga bön

Jag sökte efter kärleken
vid skuggornas salonger
blomman stark som livet
svaret på kärlekens glöd
jag fann några tecken
en huggen sten i granit
det skulle blivit ett möte
men vinden var död

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 347 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-11-03 18:47



Bookmark and Share


  Connie
Kärleken jagar ständigt efter vind
därför målas Amor också blind.
2014-11-06

    ej medlem längre
Vemodsvackert, och det är aldrig för sent, kärleken finns där ute någonstans.
2014-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert, om än sorgset...
2014-11-04

  Lars Hedlin
Berör mig!
2014-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Mjukt, vemodigt och vackert!
2014-11-04

    prima donna
Vackert vemod
2014-11-03

  Eva Langrath VIP
Berörs av en vacker sorgsenhet i orden
2014-11-03

  Marianne Räf
Vackert, lågmält, fyllt av
djupa känslor. Berördes.
2014-11-03

    Birgersdotter VIP
Berörande och vackert
2014-11-03

  Ingrid Trolle
Med dina känslorika
ord målar du de
vackraste tavlor för
oss
2014-11-03

  Angel of love
Håller med Zavanna, du är sån mästare på känslor.
2014-11-03

    ej medlem längre
Texter med melankoliskt innehåll är din starka sida och du skriver dem med stor poetisk insikt och skicklighet
2014-11-03

    ej medlem längre
Du skriver inte med ord - du skriver med känslor. Därför berör du alltid.
2014-11-03

  louisegirl
Berörande vackert, som alltid!
2014-11-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO