Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst vid stranden

Stämning över stranden
skimmer från skyn
månens vackra ljussken
som en silverslant
hösten den är kommen
och doften av tång
vågors milda rörelser
så varsamt elegant

Fåglarna har flugit
och sommaren med dem
frosten tungt vibrerar
långt borta vid viken
vågorna bär kyla
slår med extra kraft
borta är konversationen
om vardagsetiken

Vidpinade landsdelar
nakna i oktobertid
gulblekt vajar grässtrået
och ensamheten bränner
vinterfågeln vadar
vid frostbiten gryning
i skärvor av gemenskapen
från bortflugna vänner

Sången är vemodig
från strandsnäckans skal
minner om det goda
innan sommar blev höst
himmelen bär skimmer
av blåröda färger
i all sin enkelhet
höstens vackra röst

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 506 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-30 21:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-09-01

  Lars Hedlin
Så fint :)
2014-08-31

  louisegirl
Mycket vackert..
2014-08-31

    ej medlem längre
Vacker höst poesi.
2014-08-31

  Angel of love
Sorgset fint skrivet.
2014-08-31

    ej medlem längre
Fin och lite vemodig text om hösten..
2014-08-31

  Marianne Räf
Jag säjer som de andra här att denna är
vemodsvacker å skön. Man känner igen
hösten. Den kan vara rätt poetisk.
2014-08-31

  anits VIP
Så vackert om hösten, som kan vara så underbar!
2014-08-30

  Yrre VIP
Och du fångar hösten allra vackrast!
2014-08-30

  Eva Helene VIP
Vackert om en årstid som väntar!
2014-08-30

  Connie
Vemodsvacker och stämningsfull! Nu är tid att kura skymning.
2014-08-30

    ej medlem längre
Skön melankoli i denna lyrik om hösten som intagit stranden efter en lång varm sommar.
2014-08-30

    ej medlem längre
Vackert vemod i dina fina ord.
2014-08-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO