Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hypokondri och rädslan över att allt en dag bara tar slut.



solnedgången avslutas i mellangärdet
vissa nätter är jag så rädd
för att inte överleva
att jag funderar på att själv avsluta

jag känner mig inte längre
som en skugga av insidan
mer som parantesen
efter att skoavtrycken tryckts bort,
trasat sönder och antagit nya former.

och
det är hypokondriskt att andas
vara fullständigt vid liv och ändå
så långt ifrån en tillvaro som människa
när ångesten bildar svarta streck på ryggen av persiennerna ut mot framtiden
och faktan aldrig kommer att bli klarlagd.
hur skör vår tid ändå
är.




Fri vers (Fri form) av C.Degerfeldt
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-30 13:11



Bookmark and Share


  Hans Christian

"vissa nätter är jag så rädd
för att inte överleva
att jag funderar på att själv avsluta"

Tung dikt som berör mig oerhört!
2014-08-30

  lodjuret/seglare VIP
Ungefär som jag själv uttryckte saken för en del år sedan, åtminstone själva kärnan i det hele. Individen blir så rädd för livet att hon tar sitt liv av ren desperation och i renodlad skräck. Vilket betyder att det är en icke helt ovanlig upplevelse.
Gott formulerat även med dina ord.
2014-08-30
  > Nästa text
< Föregående

C.Degerfeldt
C.Degerfeldt