Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dervisch 1

 

i natt fick jag ett ord av en människa

jag har glömt hur det såg ut

av en annan fick jag alla de färgglada pappersflikarna

uppsamlade från golvet

jag fick en impuls att fästa dem på ett vitt tyg

sy en jättelik kjol

och virvla runt rummet som en dervisch




Fri vers av Nanna X
Läst 418 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-06 09:02



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Otroligt läckert suggestiv inledningsrad! Och hela textens bild är häftig - virvlande rakt ut i extas med Rumi.
2016-01-21

    med viss svårighet!
Den här alltså! Jag gillar den så mycket!
2015-01-17

  Ingela Svenson VIP
Vacker tanke, och bild
2014-09-08

    med viss svårighet!
den blir bara bättre
tycker jag
verkligen!
2014-09-07

    med viss svårighet!
sannerligen
den här dikten behövde jag läsa. som en frigörande maskrosblomning, i alla positiva avseenden
2014-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X