Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem? Vad? Hur?

Rakat huvud, nollställd blick
ringars rad i piercat öra.
Kanske ger det dig en kick
att all norm tillintetgöra.
Färglös, ögon frostigt blå,
kroppsspråk om en ny tid talar.
En chimär att bygga på
en vision du själv betalar.

Vem är du?

Födslorätt, ett namn att bära
generationers signum.
Livets mening kan förfära
i ett famlande futurum.
Sökande inkognito
vill du gärna sticka ut.
Tatuering utanpå
döljer konstlat substitut.

Vad vill du?

Skalet är ett bräckligt ting
som du spacklar och förgyller.
Ändå finns där någonting
inuti, ett själfyllt myller.
Flagnande identitet
har en spegelbild av värde.
Dagen kommer då du vet
och förstår vad livet lärde.

Hur gör du?




Bunden vers (Tanka) av Nils-Ivar Lindström
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-06 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström