Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när skammen har lagt sig och pulsen tar vid.





jag vinkar med kreditkort
i en tom bar
och fäster en hel tillit i promille
när världen ligger och sover
när jag är så rädd för att vakna
att jag aldrig går till sängs.
×
alla jag träffar nästföljande dag
det finns inte en enda som hälsar
mer än en gång.
när mitt hjärta är slutet i misstänksamhet
det kritiska gror upp
nykterheten som börjar där ensamheten finns.
när de inser vem jag är utan en flaska

jag var igår den hjälpande handen i
någons hår på en toalett.
den mentala stöttepelaren
mittpunkten som
klädde av mig själv plagg för plagg
av bekännelser

en för varje drink.

och en hora på dansgolvet
hur musiken var substitutet för
mina egna hjärtslag
när inte ens ord förklarade
den växande ångesten

sjuttionio kronor till
lutade mitt självförtroende
mot en barstol i stål.

och hur alla gick hem till varandra
jag gick hem när jag inte längre
hade någonstans att gå.

någons leende på en nattbuss som en
yllefilt i minusgrader
lika hopplös
fick värma mig
×
men åter ikväll blir det annorlunda
efter återställande spegelbildsbeundran
i ett vinglas.
nya klackar
när skammen har lagt sig igen
fyller jag på mitt glas.




Fri vers (Fri form) av C.Degerfeldt
Läst 277 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-08 18:32



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
på något sätt igenkännande. bra flow och berättande i texten. det känns inte som om det bara är alkoholen som gör att personen vinklar fram i livet.
2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

C.Degerfeldt
C.Degerfeldt