Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson


På höst tunn is!

Genom regn och rusk gör
hösten sitt igenkännande intåg,
likt att vända ett blad i en
spännande bok med ett drama
innehållande snabba växlingar
i handlingen


Nu väntar mörka kvällar med
piskande regn på våra rutor,
samtidigt som det kommer dagar
som erbjuder klar fin luft och en
natur som sprakar av flammande
färger

Nätter då kylan kryper på så att
tunna lager av is bildas i små
vattenpölar som knakar så
ljuvligt när man trampar i dem,
minnen från bardomen med
obeskrivbara känslor

Tranor som i en plog drar iväg
mot varmare land, för att
återkomma när naturen åter
vaknar till nytt liv – men först
väntar en lång ”sömn”……





Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 381 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-09 14:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vad fint =)
2014-09-11

  Palett
Du väcker barndomsminnen till liv !
Så roligt det var med tunn isskorpa på
vattenpölarna. Och så härligt med knastret när ens ivriga fötter spräckte
skorpan ! En mycket fin höstdikt o en
som alltid fin bild !
2014-09-10

  Ljusletaren
Fint diktat om vår fina höst!
Passande och färgsprakande bild till det hela/kram
2014-09-10

  stig wikman
VACKERT LINDHA.

JAG ÄLSKAR DEN
PERIOD SOM NALKAS.

KRAMÅAPPLÅD.
2014-09-09

  Lars Hedlin
Mycke bra skriftat!
2014-09-09

    ej medlem längre
Fint diktat i ord och bild om viloperioden i naturen...
2014-09-09

  Änglaögon
Fint poetat om den kommande höstförändringen med stänk av vemod. Alla årstider har sin speciella charm ändå förstås.
2014-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson