Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

På min färd över vägrenen
vinglar jag inte längre
åtminstone inte idag
över min sträckning
rakt, genom skogen
tar jag mig fram
med en monotoni som är ofattbar
på gränsen mot transcendental
framträder en Buddhafabrik
med ett tjugokilometersband
utan att något händer
mer än att barrskogen tar mina mått
ett stämplande upptag av allt
ett föränderligt ständigt
som applåderas av sulornas slag
tjugo kilometer av lungornas flexande
och mina tidigare så oregelbundna hjärtslag
som sällskap
bilar som rör sig och svänger ut
mot mitten, där vägen ligger nedfräst
och framkallar ett smatter när däcken passerar
ett långsamt nedbrytande tänker jag
en nedmontering för att bygga nytt
och ur mina hörlurar
strömmar  ”The Prodigys - Funky Shit”
jag pendlar och är ingenting mer
och böjer min nacke, upp mot himlen
och ser hur några korpar, ett par skator
en duvhök eller nått, lekande i sitt element
slår mig följe och ritar glorior över världen
jag tar ett djupt andetag av det gemensamma
känner hur grönsåpan skurar mina sinnen
hur min kropp börjar fernissa min hud
och jag uppfylls av en sällsam lycka
på min färd över vägrenen
rakt, genom skogen




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-11 14:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Inte så tokigt ändå...nöjd och belåten efter fullbordat verk...trevliga observationer under tiden...
2014-09-11

  Nanna X
yeah, funky, får ju nästan lust att börja jogga igen...
2014-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP