Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svammel om I-lands problem

Jag behöver klippa mig, men ingen frisör har öppet.
I Somalia behöver ett barn ett sjukhus men ingen har öppet.

Jag har satt mig själv i skiten å lekt med andras känslor.
I polen blir en 12 årig flicka tvingad till att hora.

Jag är trött för att jag jobbar för mycket.
I Grekland skulle folk döda för ett jobb.

Jag fick ett slag i ansiktet för att jag va på fel ställe.
I Afrika blev en mamma av med sitt sista barn för att han satte foten på fel ställe.

Jag börjar bli kär men vågar inte satsa.
I USA gråter en tvåbarnsmamma för hennes livs kärlek dog i Afghanistan.

Jag e orolig för min ekonomi.
I Etiopien skulle folk döda för en bröd bit.

Vi lever ett privilegerat liv, undra om det hjälper att gnälla, tänk på barnen i Afrika.










Fri vers av westkustens
Läst 198 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-12 00:35



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Samtidigt lite farligt att inte se utförsäkrades och hemlösas problem i SVERIGE.....

Dessa har inte ett privilegierat liv i Sverige......

Sverige håller på och skapar ett utslags samhälle och det måste vi se utan att blunda....

Annars är texten tankvärd.....

Men vara satt på noll i Sverige eller Afrika är jävligt i båda fallen.....

Kram på dig...
2014-09-30

  Connie
Den här är otroligt tankeväckande! Borde få full uppmärksamhet!
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

westkustens