Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej, jag skriver inte lika bra som ni

Och jag kanske inte alls skriver inte lika vackert
som ni svarta barn
framställda på kemsik väg
för jag är inte en av er

jag kan inte era poetiska uttryck eller metaforer
jag besitter inte er djupa smärta
ni säger er ha patent på
jag är alldelses för blond

kanske är jag inte invigd i er svarta värld utav kronisk smärta
kanske saknar jag ett passerkort
för jag kan inte beskiva mitt liv lika vackert som ni
och jag satte aldrig kniven mot min arm

ni säger er vara speciella, utvalda på något vis
kanske djupare än oss andra
kanske något mer trasiga
men fan ta er när ni kallar mig lycklig och fri
fan ta er när ni kallar mig hel




Fri vers av caveman
Läst 249 gånger
Publicerad 2006-04-02 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

caveman