Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klassträffen.




klassresan fortsatte
från gotland i sjuan
genom livet
hur de rikas ungar trampade upp
samma fotspår som föräldrarna
medan killen med ensamstående,
arbetslös mor
inte jobbar än idag

på klassträffen

och det finns något sorgligt
över hur svårt det ska vara att ändra
människors historia
när det överviktiga förskolebarnet
trettio år senare har slutat att gå ut
och när dottern till alkoholisten
dricker kvällens sista drink.

det finns något sorgligt
över hur akademikerns barn i ettan blev
särbehandlad för
hon kunde ju redan skriva och
det var ju
så trevligt
sa fröken.

och fastän varje människa får ett liv
lika mycket som
alla andras
hur ska man kunna förvalta det
lika väl
utan en fungerande manual.




Fri vers (Fri form) av C.Degerfeldt
Läst 537 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2014-09-19 12:14



Bookmark and Share


  blått nagellack
men JA vad fint skrivet. snyggt!
2015-09-21

    Bo Malte
vem har sagt att livet är rättvist...
2014-10-06

  blekhet VIP
Gillar det här greppet. En klassträff i flera bemärkelser. Snyggt!
2014-09-19
  > Nästa text
< Föregående

C.Degerfeldt
C.Degerfeldt