Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om kärlek förr och nu, om förhållanden som har slutat. Berättarperspektiv som ändras. Om en känsla man upplever av minnen. Har även getts ut i Sockerdrickas poesiantologi ( i en förkortad version) 2006 (s.147).


Att tvätta bort minnen

du målade hela huset och sa
så, inga spår av dig kvar här
nytt sprinklersystem i trädgården och sa
så, den sista molekylen av dig förs ut med vattnet

och jag, förlåt, jag menar du, lackade om bilen
till farligt - inte vanligt - rött -och bytte ut inuti
från vitt läder till svart
och visst är det häftigt, inte alls en
sorgeskrud

men jag lade försiktigt rosorna
i garderoben -som jag torkat och
du gett mig för länge sedan
försiktigt, så inga blad faller av
och inga kronblad bryts

du rensade hårddisken och
skaffade ett helt nytt Memory Card
och ny mobil med helt nya bilder
tagna med den helrätta inbyggda
kameran

och du åkte tåg och såg ut
genom fönstret melankoliskt
njöt av solen
och drömde i dimman
men minnena bleknade
knappast

och Sedan insåg du en dag
när han ringde
att du inte alls längre var
kär
om att du höll smärtan
som inte längre fanns
borta
på ren rutin




Fri vers av Nem
Läst 653 gånger
Publicerad 2006-04-02 20:41



Bookmark and Share


    Camillaa
tilltalande text
och väldigt känslofull!
/ C *
2006-08-27

    ej medlem längre
ja du vem är den apokalyptiske diktaren i falska tankar? (eller vad den nu hette...)

jag är inte så inne på poesi om jag ska vara ärlig, så jag är nog inte rätt person att bedöma. men jag måste säga att jag gillar den sista strofen (?) oerhört. när smärtan hölls borta på ren rutin. ibland är man bara nere över dylikt av ren vana, tills ngt får en att inse att man inte saknar det där man trodde man saknade.

over and out
2006-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Nem
Nem