Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRITTSOMMARS EFTERMIDDAG

Höstdagjämning,
solstrålen faller på laven,
allt mera snett
den är liksom ett förebud om
kommande skymmande årstid.
Stormlyktan ute framför fönstret,
veken i en späd flamma,
bastutomten satte redan elden på lyktan?
En fladdrande flamma,
strandals gröna blad, snart
vemods gula höstblad,
havsviken badar ännu en stund
i lång brittsommars
eftermiddagssol!

En havsutsikt, i en svag bris,
silhuetter av öar på öppna havet, liknar
en armada fartyg av olika storlekar.
Optimistjollar i kapp, som
en stor flock av vita medelstora fåglar!
Några farkoster sätter kurs på havet
ännu en gång,
de flesta står redan i bojar, vid båtbryggor,
stilla, de gungar inte mera!
De stängda parasollen
står uppställda vid stranden.
Tallkronorna badar i sol, stunden som
ett förgången sommars ögonblick i hettan!
På kvällen är brittsommarn över.
Väderprognos lovar vind från norr!

© Heikki Hellman 2014-09-21




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 223 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-21 08:50



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en vecka efter publiceringen utlovas en lång och varm höst ända till jultiden... vad ska man tro? åtminstone inte prognoser, utan sina sinnens vittnesbörd, så som du gör i den här texten...
2014-09-28

    ej medlem längre
Höstdagjämningen blev gränsen till hösten, nu är det kanske slut på de soliga dagarna.
Fina reflektioner en septemberdag.
2014-09-21

  Ponkla
Mycket trevlig läsning!
2014-09-21

    ej medlem längre
Ja, nu vänder sig sommaren om, söker vilan inför nästa års stora praktverk.
Efter sig lämnar den föraning om höst och låter oss vänja oss vid höstens skönhet väldigt långsamt.

Snart gungar farkosterna igen, tills dess får vi betrakta nästa säsongs stora skådespel
2014-09-21

  ResenärGenomLivet VIP
Fina ögonblicksbilder...
2014-09-21

  walborg
Härlig läsning
2014-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman