Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

364. När Gud älskar




Luften är genomskinlig och sval
väntande på höstens andedräkt
Flyttfåglarna drar iväg
mot det okända

Jag känner mig vilsen och trött
I vindens hjärta
bultar mitt eget hjärta
Du Guds Helige håll mig i handen
I dina ögon ser jag en tillflykt

All den samlade kärlek som finns
är Gud
När Gud älskar ger Han oss sin Son
för att vi skall få leva

Insjöns vatten får ett klarare djup
och himmelens blånad
får en högre glans
om vi är en nästa för varandra




Fri vers av Maria T
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-21 19:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är vår största uppgift att vara till någon hjälp för de som behöver det..
2014-09-28

    Zaramastra
Så fint skrivet!
2014-09-27

  Per "Läsaren" Sörqvist
gillar
2014-09-22

  anits VIP
Så fint skrivet om något som kan vara så svårt, som att våga säga sin mening.
2014-09-22

    ej medlem längre
Eller bara älska sin nästa å inte döma å vara för kritisk...
2014-09-21

    ej medlem längre
Att våga säga sin mening, med kärlek som botten...
2014-09-21

  walborg
Helt underbar text som kulminerar i vårt ansvar att vara "en nästa för varandra". Precis så skulle vi vilja ha det i världen.
2014-09-21

  Larz Gustafsson VIP
Människan är inte i sitt rätta element så länge hon inte lever i gemenskap med sin Skapare.
Tack för en fin dikt.
2014-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T