Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

undrar om han med retoriken

undrar om han med retoriken

han som talar om respekt

för tanken om de och oss

skyddandet av en omöjlig tanke

ett ställningstagande mot

de som inte fanns i landet

för ett halvsekel sedan

de som slitit sig ur ett helt annat liv

bara för att överleva

 

undrar om han ser rörelsen

mötet omhändertagandet

att vi alla är människor

att man bjuder den främmande

som knackar på dörren

sent en regnig natt

att stiga på

att man delar på det som finns

 

 

midsommar glada pensionärer

abborrar i givakt

björkarna finns liksom bara här

och när religion förs på tal

sänker sig allvaret som en hård klocka

i vattenkammade händer

till ljudet av en sommartid

och vackra ord det inhemska

 

han med retoriken glänser

som en frikyrkopastor

med en massa unga pojkar

i sitt slappa grepp

han rider på frukterna

av utförsäljning och obalans

mellan gräddfil och det

man skrapar fram ur askan

han ser hur vansinnets glödande kinder

lockar som lysande fyrar




Fri vers av andrasidan
Läst 301 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2014-09-21 21:18



Bookmark and Share


  Perina
Ja så bra!
2014-10-31

  Mikael Lövkvist
Bravo. En i mitt tycke mycket viktig text.
2014-10-29

  axveronika
ja. visst
2014-10-27
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan