Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTVINDAR…….

Lyckan är en vacker höst
före den mörkra kalla senhösten!
Du kan ännu njuta av
höstfärger, vackra väder
om de håller i sig.
Då jag ser höstens vackra blad,
kallar jag dem ’vemods blad’,
tröstens sköna blad,
jag känner att orka bättre.
Höst om än en förvissningstid
är skön.
Hösten är ett drama,
även mänskan har en dag
en roll att spela i dramat.
Min höst liknar en kväll,
till slut en fridfull sömn och natt.
Förvissning i skog och mark
är ingen död,
men ett sjunkande i sömnen.
Människosjäl blir besatt
av en tanke av livets gränser.
Det är naturligt,
en viktig del av tillvaro
där vi är med.
Hösten även om
svårt att acceptera
är en vacker högtid.
Våren är värre, då man inte
hinner, orkar eller lyckas med!
Men, förlora ej ett gott tillfälle,
låt oss leva, vi dör en dag!

© Heikki Hellman 2014-09-22




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 272 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-09-22 09:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härliga ord...låt oss ta vara på det fina med denna årstid...
2014-09-24

  ULJO
Fint och vist skrivet om tidens gång
2014-09-24

    maija tuori

Siinäpäs oli syksyn tunteita laidasta laitaan hyvä !
2014-09-23

  Ponkla
Mycket vackert med vemodiga visdomsord!
2014-09-22

  aol
Sant vackert skriftat vännen.
2014-09-22

    ej medlem längre
Så sant det Du skrittar, käre vän.
Om våren har vi bråttom att få fint både vår egen fysik och hur trädgården ser, alla typer av fester och avslutningar. Om hösten däremot, då har jäkten och vimset att prestera veknat och vi är fulla av sommarljus, dofter och smaker.

Hösten som är så rik och ändå full av mättnad.
2014-09-22

    ej medlem längre
Ja, låt oss leva idag och njuta stundens behag. Fina tankar om en hösts färger och funderingar.
2014-09-22

  walborg
Tack för fina tankar och reflektioner inför hösten och tiden som går.
2014-09-22

  Alva Johnsson VIP

Så vemodsvacker Du skildrar livet och årstiderna, men avslutar med uppmunrande ord. Visst ska vi leva med glädje och tacksamhet efter våra egna mått mätt. Förutsättningarna för detta är så olika för oss alla.
Tack!
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman