Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldstänk

Över vaken gryning
faller nutidens skimmer
rop vid kastanjegrenen
får morgonen att tala
röster för poesin
sprids över ödemarken
hyllning till eftermälet
nästintill sakrala

Gnisslande vindflöjlar
sjunger i landskapet
ouvertyren för hösten
toner i samtiden
löven som singlar
en pastell av färger
höstvinden som spelar
så mjuk som siden

Guldstänk kring ängen
när älvorna dansar
solen som viskar
mot skymningens dimma
hösten är kommen
med all sin elegans
natten är vackrast
när ljuset ses glimma

Över slumrande vy
får hösten sin njutning
vid den gulnade björken
har själarna tänkt
det sprudlar av verser
från livets mening
poesi över vatten
det stjärnorna stänkt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 456 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-10-24 19:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sagolikt vackert 'Guldstänk
2014-10-26

  Lars Hedlin
Så fint :)
2014-10-26

  Marita Ohlquist VIP
Texten är guld värd!
2014-10-25

    ej medlem längre
Som vanligt skriver du vackert och njutningsfullt..
2014-10-25

  aol
Gnistrande vackert skaldat
2014-10-24

  Angel of love
En text skriven i guld, gnistrande vackert.
2014-10-24

    ej medlem längre
Din poesi är guld är värd och låter alldeles fantastisk
2014-10-24

  ResenärGenomLivet VIP
Det är ett vackert skimmer över din dikt...passar så bra till bilden...
2014-10-24

  Yrre VIP
Vackert skildrat, som vanligt av dig, ett porträtt av höst, tack!
2014-10-24

  Fjäderpennan
Bedövande vackert.....
2014-10-24

  Ingrid Trolle
Mycket vacker
och elegant.
2014-10-24

  louisegirl
Du skriver så underbart vackert, så jag blir tårögd..
Guldpoesi är ordet!

2014-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker stämningsfull naturlyrik fina bilder!
2014-10-24

    ej medlem längre
Lite av det fina hösten har att bjuda på.
Fint diktat!
2014-10-24

    prima donna
Mycket vackert guldstänk!
2014-10-24

  Eliza-69
Vacker magiskt i guld
2014-10-24

    ej medlem längre
Du skriver guldpoesi!
2014-10-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO