Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödsängel

Vindar av sorg, av melankoli
Av tårar, av kaos, av frustration
Av ångest och desperation
Av vemod, av skönhet, av död…

Hon nalkas sakteliga med släpande steg
Med svarta rosor i sina knäppta händer;
Blod från tusen små sår rinnandes längs taggiga stjälkar
Medan löven faller i de gråtande skogarna,
Faller till hennes dystert nynnade toner…

Och i ett ögonblick, under några få hjärtslag
Ser man världen dö i hennes blickfång
De tomma ögonen stirrar apatiskt,
Som om för att påminna oss om vilka vi är

Så ren, så vit, så oskuldsfull
Ändock mördar hon besinningslöst
Och som rosor av is på vinterns spruckna fönster
Är hon vacker

Återigen hörs älvorna viska
Till korparnas skrålande bröl;
Som en symfoniskt dundrande profetia
När solen sjunker allt lägre

Himlen skiftar i blåröda nyanser
Och svartnar, svartnar
Kylan sprids längs med åldrande ben
Världen drar ett sista, skälvande andetag;

Bleknar bort
För all framtid…




Fri vers (Fri form) av Son of Hades
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-23 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Son of Hades