Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnos?

Jag gräver
Rotar, sliter, fingrar
Drar, karvar, pillar
River, jag kan inte
Ta någonting med ro

Flyttar, petar, trummar
Det kliar i mina vener
Det kliar i mina fingrar
Jag sliter, jag karvar, jag målar
Överallt blod

Det spritter, jag skuttar, springer i cirklar
Trummar, river, kliar
Gräver i min arm, sliter i mina senor
Petar av mina nervändar med nål
Söker lugn i repitition av tomma kickar

Framåt, bakåt, upp, ner
Överallt och ingenstans
Gud bor i ett vattenglas
Tomt på vatten och motorolja
Min hjärna springer i cirklar

Rusar, rasar, rostar
Det berusande ruset av rushen
Jag flyger över grantoppar
Och kraschar i gråsten
Hamrar i spikar bara jag kan se

Jag river varje korthus jag byggt
Ifrågasätter grunden när taket är färdigt
Min planritning är ett sammelsurium
Av halvfärdiga idéer
Kluddade på en vinfläckig servett

Jag karvar, skär, gräver och letar
Sliter upp läkande ärr
Bara för att se vad som händer
River ner allt jag byggde med skakande händer
För den vördnad som drev mig var ändå ingenting värd




Fri vers (Fri form) av Son of Hades
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-22 06:11



Bookmark and Share


    Esa Salomaa
ruskig beskrivning av tillvaron. Hades? bra att du tar uttryck för det och skapar...
2022-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Son of Hades