Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fast att bara komma överens är en bra början.


Utopisk dröm.



Jag vill skapa oss en annan värld,
som ej styrs av guld eller flärd.
En plats där alla har samma rätt,
till det som naturen oss har gett.
Där alla delar planetens resurser,
utan att styras av valutakurser.

Jag vill skapa oss en bättre värld,
som ej präglas av hatets svärd.
En plats där alla har samma språk,
där fred får råda utan bråk.
Där alla delar planetens rikedom,
utan att dö av svält eller sjukdom.

Jag vill skapa oss en härlig värld,
som ej förtärs av någons högfärd.
En plats där alla har samma livsmål,
att leva utan rädsla för nåt ozonhål.
Där alla delar planetens förråd,
utan att någon fattig ej har råd.

Jag vill skapa åt alla denna värld,
som ej fördärvas av någon krishärd.
En plats där alla har samma visioner,
en värld utan krigshetsande legioner.
Där alla delar planetens potential
utan att behöva dölja sin tro celestial.

© Boa Berg
2006-04-02
23:32




Fri vers av Boa Berg
Läst 350 gånger
Publicerad 2006-04-02 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg