Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkan

Det blåser vindar
genom livets passager
slår med en smäll
mot ansiktets grimaser
piskar med smärta
mot livets melankoli
känns i all sin tydlighet
och kan inte låta bli

Det blåser vindar
genom kärlekens famn
milda under stjärnorna
söker de sin hamn
orkanstyrka uppmätt
när känslor går på tvären
i mojnandets stund
som balsam för besvären

Det blåser vindar
över karga slätter
virvlar runt utan mål
kring kylslagna nätter
under månens ensamhet
blir vindar till orkaner
rör sig oförutsägbart
som segslitna romaner

Det blåser vindar
över vågorna som bär
de utsläppta seglen
en färd utan besvär
skeppsbrutna master
i orkanstyrkans spår
liv som blir till intet
där oändligheten går

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 320 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-07 00:03



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Fångad av en...vind
Tycker om hur du skriver
Du har en enkelhet och en upprepande klang
Gillar att du beskriver vindarna med olika ansikten.
2014-10-12

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert diktat med fina rim...
2014-10-09

  Bo Himmelsbåge
Starka, livgivande vindar genom Livet...
2014-10-09

  Lars Hedlin
Mycket fint och bra!
2014-10-08

    ej medlem längre
Det blåser vackra men också bildrika vindar här, fyllda med varsin berättelse..
2014-10-08

  anits VIP
En mycket fin poesi bjuds jag som läser
på här.
2014-10-07

  Ingrid Trolle
Bra skaldat. Fin
meter och rim
2014-10-07

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text!
Vindarna bygger olika historier i varje enskilt stycke.
2014-10-07

  Gabrielle Laurèntzen
Underbart vacker dikt med ett målande och på ett sätt vilt flöde.

Riktigt bra!
2014-10-07

  Anya VIP
Dessa vindar är verkligen metaforer för mycket av vad som händer i livet, världen.
2014-10-07

  Teresia Ridell
Starkt, vilt och vackert !
Varma applåder !
2014-10-07

    ej medlem längre
En underbar dikt.
2014-10-07

  louisegirl
Mycket vackert skaldat
2014-10-07

  Angel of love
Otroligt vackert skrivet. Man känner lugnet i kroppen även när vinden tar i.
2014-10-07

  Eva Helene VIP
Vackert och lite suggestivt genom upprepningen av första raden i varje strof.
2014-10-07

    ej medlem längre
Ja det blåser verkligen om denna fina text på ett mycket prositivt sätt. Du har verkligen fångat in och förmedlar lyrik om något så simpelt som vindar. Mycket bra jobbat.
2014-10-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO