Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är resande

Vi reser långa vägar
genom planlösa nätter
änglarna följer oss
som vi hade nio liv
vi ser barndomens gator
och leken som försvann
vi frös aldrig tiden
till behaglighetens driv

Vi reser i oss själva
och kommer aldrig hem
paradiset suktar vi
när klockorna ringer
vi ser inte det vackra
när regndroppar faller
för molnen på himlen
de gör att vi springer

Vi är resande i kärlek
hjärtats estradörer
dansande på linorna
till barndomens minnen
krossade tonårshjärtan
är det vi bär med oss
livets upptäktsfärder
försmäktar våra sinnen

Vi reser utan insikt
målet är oss främmande
det skymmer vid tunneln
vi är fångade i tiden
friheten väntar där borta
bakom låsta galler
är vi alla bara barn
och räds den sista striden

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 418 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-10-06 18:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
..."vi ser inte det vackra
när regndroppar faller
för molnen på himlen
de gör att vi springer"...

Så sanna rader, de fastnade...
en mycket fin text...
2014-10-09

    ej medlem längre
Blir helt mållös, du fyller dina dikter med så mycket känslor, så bra skrivet.
2014-10-08

  anits VIP
Så fint och berörande skrivet
om vår resa genom livet.
2014-10-07

  Lars Hedlin
Du berör verkligen det inre.....
2014-10-07

  lodjuret/seglare VIP
De första åtta raderna hade räckt alldeles utmärkt. Resten verkar höra till en annan som text.
2014-10-07

  Angel of love
Fantastiskt text.
2014-10-07

  Eva Helene VIP
Griper tag genom sitt vackra språk.
2014-10-07

  Magica VIP
Mycket målande och bra beskriver, berör!
2014-10-07

  Carina Bendix
Fint skrivet om livet.
2014-10-07

  Palett
Mycket fin text om vår väg genom livet.
2014-10-06

  Bo Himmelsbåge
En vacker o insiktsfull dikt
om vår livsresa
i mörker o med änglaljus...
2014-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livets olika resor.
Väcker tankar.
2014-10-06

  Chawa VIP
Mycket finstämt om den resa vi alla gör i livet... Ibland går vi vilse...
2014-10-06

  aol
Smärtsamt berörande vacker dikt
2014-10-06

  Marianne Räf
Denna var en intressant text av dig,
med ett språk som känns fräscht, - samtidigt djupt allvarlig. Jag blev tagen!
2014-10-06

  agneta pichler
så glad att jag läste denna
som första dikt på länge..

för du skriver underbart rörande bra..

tack för det..
2014-10-06

  louisegirl
Så berörande vackert..
2014-10-06

  Teresia Ridell
Smärtsamt vackert. Berör verkligen innerligt.
2014-10-06

    ej medlem längre
Du skriver så bra så nästa gång nobelpriset ska tillfalla en poet, borde det bli du
2014-10-06

    ej medlem längre
Tack! Detta är en text att bevara i hjärtat.
2014-10-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO