Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
6/8. Suzanne Osten är en av mina idoler.


Tre vikarier - en drömraga

 

Första vikarien

piggögd med vita hår

hon gav oss svar igen

frågan var sliten, svår:

hur kan man skapa fin

action i klassrummet

utan att hamna i 

halvsega glassflummet?

 

Hon var en regissör

påminde om Suzanne

skapade som sig bör

scenografi minsann

smällar i bänklocket

blev repeterade

hon var en punkrocker

hon regisserade

 

Andra vikarien

hon var en vänstertjej

tror att jag har en vän

i samma mönster, säg

är det en god kutym

att deklarera klart

hårfärg och röd kostym?

jo, det är underbart

 

Tredje vikarien

hon var en gråsprängd tant

dök upp i matsalen

men höll sig på sin kant

jag tog ett grönsaksfat

toppat med veggokorv

tappade bort det sen

men kände ingen sorg

 

Tanten försvann visst sen

efter en märklig dans

sade att hon var sen

till kvällens konferens

jag hörde lögnerna

men sade ingenting

lämnade bönderna

flög liksom Tingeling

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-28 11:25



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Det känns verkligen
som att man kommer
hem till dej.
Du bjuder verkligen
på Nanna-poesi

ditt signum

du känns bildad
social
engagerad
och intellektuell

Gillar orden här
jag trivs i dom
exakt den rörelse
jag vill att samhället
ska växa i

förebilder
att se upp till
och präglas av

blev på gott humör
det är ett gott betyg

kram lars
2014-09-28

  lodjuret/seglare VIP
Underhållande läsning på det hela taget
2014-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X