Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8/8


Korg - en drömraga

 

Gick en runda uti skogen

med väninnan huld och trogen

jag gick efter hon gick före 

som vi alltid brukat göra

 

Hon sa tack och hej till sonen

där satt han, den stackars fånen

visste ej vart vi oss pallrat

jag fick gå tillbaks och skvallra

 

Framåt vi på stigen klampar

och väninnan finner svampar

gula, rosa kantareller

blanka liksom karameller

 

Sen tar vi en tur på ICA

tar två korgar, blå och lika

men min korg försvinner sedan

vännen hon är borta redan

 

Jag går ut en sväng på torget

för att fråga efter korgen

alla verkar tala franska

uppblandat med lite danska

 

Har dom sålt min korg i ståndet?

jag kan inte komma från det

fastän inte särskilt dumma

verkar dom en smula skumma

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 201 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-29 09:11



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Vilken historia, man tänker väninnan hade hittat flugsvamp!
2014-10-02

  Stefan Albrektsson
Jag glömmer nästan storyn i fascinationen över dessa nästanrim. Blir riktigt, riktigt förtjust i de tre första strofernas (och näst sista strofens) nästanrim. Mycket gott för öronen!
2014-09-29

  Anya VIP
hahaha vilken novell i bunden form. Jaa vart tog svamparna vägen? Och gestaltningen av de som pratar franska uppblandat med lite danska... Strålande!
2014-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X