Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Southern Comfort

Det är nyårsnatt
och mitt ansikte brinner av frusna rester
av det som kom och sedan försvann
ur det som aldrig blev
vätskas drömmen
bortom en kall trapp
avsatsen kräver att jag avlägsnar mig
och gör rum för en annan dag
så jag kröker mig upp
med hjälp av Southern Comfort
och kisar mot världen
som exploderar av löften
där står jag svajande
med nålar mot min hud
och genom mitt hjärta
passerar det som pesten
vad Céline skrev
om hur människan
är sin egen sjukdom
och spåren efter också mig fylls
blir till en driva över en tom gata 
under ett gulaktigt sken finns jag
där, driver Southern Comfort iväg




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-29 22:07



Bookmark and Share


  Glitr
...så jag kröker mig upp...
Paradoxalt vackert och samtidigt beskrivande i situationen...
2014-10-07

  Nanna X
tungt. tänker på Billie Holiday.
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP