Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan mening

Vem vågar yttra det skriande Vilddjurets namn
bärande fundamenten till sanningen på sin rygg?


Vem vill hämta sin själs förmögenheter nedsänkta
i källan av intighet och förtvivlan?


Bara den viljelösa dåren med hoppet fåfängt ristat i pannan

med en krans av brutna blommor smyckande skallen
lika dömda att dö som bäraren
i födelseögonblicket redan bestämda till mull

Bara dåren som regntung och ingeting i sig själv förmår
och vågar låtsas trygg

med evighetens trotsiga grin på sina läppar

innan hon faller omkull




Fri vers av Joakim Södersten
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-03 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Södersten
Joakim Södersten