Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon sa att hon skulle plocka lingon, var borta i tre timmar! Fan tro't!


Oktober

Vi monterar sorgset ner
Vårt vidlyftiga sommarliv
Mörkret sprider sig allt mer
Hösten tar sjumilakliv
Vi räddar en del
Medan annat får dö
Vi bävar för kyla,
För mörker och snö
Vi behöver ett alternativ

Vi lyfter försiktigt in
Plantor med gulnade blad
Gurkan med taggigt skinn
Blir kanske lättad och glad
Tomaterna ler
Och rodnar lätt
Plockas ner
Hamnar i en rätt
Med en kryddig marinad

Ni har svårt att låta bli
Våra plantor ifrån balkongen
Tassar vill gärna kroka i
Och jaga tomater i gången
Jag sopar jord
Och bannar milt
När ni leker
Alltför vilt
Jag tar upp en och håller fången

Kylan har kommit till slut
Balkongdörren får vara stängd
En kräver att få gå ut
Står mot dörren i hela sin längd
Ta selen på
Och gå ut i band
Här är för farligt
På egen hand
Oj, nu blev jag rejält utblängd!

Så överlever jag ändå
Trots höst in i märg och själ
Sen jag fick alla mina små
Kan inte mörkret ha mig ihjäl
Kärlek och värme
Dag som natt
Hur kunde jag leva
En dag utan katt
Aldrig mer, nej bevare mig väl!

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-01 21:47



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Hahaha så rätt, så rätt!
Det var bara alltför självklart för mig.
Allt levande har en själ,
Och katterna har säkert sju.
Wn för varje liv :D
2014-10-10

  erkki
... en katt har också en själ Tja, ursäkta. Men det kom som ett automatisk tillägg. En avslutning på din dikt. Jag ber om ursäkt. Fin tycker jag. Som den är. Det känns som ett slags bokslut för sommaren 2014.
2014-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP