Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bangkok-Bromma enkel biljett.

I mörka, trånga gränder
stod åtrå lojt på lut
och väntade på händer
som kunde släppa ut
den längtan som var fången
under fuktig doft av mull
ända sen den gången
en kropp blev lagd som tull.

Och på ett bord från MIO
av blankpolerat glas
satt tysta avtryck tio
som vittnen till extas
för den som hade makten
att smida sig en bur
där troféerna från jakten
sjöng om friheten i dur.

I teglat slott och säte
blir trygghet lätt till last
när skönsång blir ett läte
och drömmarna tar rast
där status blir till galler
och längtan tynar bort
när sagor blir till skvaller
och evighet blir kort.








Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-02 00:17



Bookmark and Share


  Li-Lo
Ont i magen, på det där uppvaknade och samtidigt trötta sättet... Tack
2014-10-04

  Li-Lo
Ont i magen, på det där uppvaknade och samtidigt trötta sättet... Tack
2014-10-04

    ej medlem längre
Bravo!
2014-10-02

  gunnnar nylund VIP
Jo, jo vanans makt övergår lätt i vanmakt. Bra vetja!!
2014-10-02

  Nanna X
mystik och härlig rytmik
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp